Kemencében sült kovászos kenyér - "végre valahára olyan kenyeret tudtam sütni, amire már régóta vágytam"
sponsored links
Éppen ma olvastam egy fórumon valakitõl, hogy "a kovászt nem kell túlmisztifikálni". Nem is, csak a természet alkotta folyamatokat megfigyelni és azt jól alkalmazni.
Amit én megfigyeltem, és ahogyan alkalmaztam, az nem csak nálam mûködik jól, hanem egyre többen számolnak be élményeikrõl, csodás, kovászos kenyereikrõl és osztják azt, hogy ez a módszer, aminek magam jártam a végére jobban mûködik, mint amit eddig próbáltak, amire eddig rátaláltak.
Amikor kisültek az elsõ, ezzel a módszerrel készült kovászos kenyereim nem misztikumnak, hanem produktumnak értékeltem.
Gábor nem olyan régen talált rá a leírásaimra, de õszinte örömömre szolgál, hogy "hitt nekem" illetve bennem. Én nem sütök kemencében kenyeret, így Gábor még egy újabb sütési technikával is kiegészítette a kovászos kenyérsütésre vonatkozó palettát nálam.
Jelen bejegyzésem tárgya ugyanis Gábor hagyományos kemencében sült kovászos kenyere.
Kértem, hogy ossza meg velem a sütés részleteit, hogy azoknak is információval tudjak szolgálni, akik kemencében szeretnének kovászos kenyeret sütni. Várom tõle a részleteket és beszámolok róla.
Végül, de nem utolsó sorban pedig szeretném megosztani Gábor nekem írt levelét, melyet azért szeretnék közzétenni, hogy ne csak magam kell, hogy bizonygassam, hogy a természetes kovász nem misztikum, hanem produktum. Már, ha sikerrel és becsülettel a végére ...